måndag 8 mars 2010

Naiva webb 2.0 användare

När jag slog upp Sydsvenskan i morse hittade jag lite intressant läsning under Opinion. "Virtuellt är verkligt" löd rubriken och sammanfattningsvis var den oberoende liberala tidningens åsikt att politiker måste skapa lagar och regler på nätet för att inte medborgare ska agera obetänksamt och blotta sig på webben.

Jag delar åsikten att somliga (läs allt för många) flitiga webbanvändare är naiva och personligen tror jag att just lagstiftning eller åtminstone diskussioner om lagstiftning är något som vi kommer att få se mer av i framtiden.

Pleaserobme.com, som det refereras till i artikeln, är ett bra exempel på vad som kan hända när vi är för frikostiga med att berätta på vilken öde ö vi ligger och lapar sol i 3 veckor. Upphovsmännen till sajten menar att avsikten med denna är att få användare av sociala medier att tänka efter innan de lägger upp personliga detaljer på internet som kan göra dem sårbara för inbrott. Nu känner nog upphovsmännen att budskapet gått fram, eftersom det nu står att läsa på sajten:

"We at Forthehack have been thinking about how we want to continue pleaserobme.com. It has received a lot of attention and it's time for a next step. We want to offer this website to a professional foundation, agency or company that focuses on raising awareness, helping people understand and provide answers to online privacy related issues."

Läs hela artikeln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar